söndag 5 april 2009

Mera projekt


Samlandet av prylar att fixa till verkar aldrig ta slut. Här i veckan fick vi tre bord och en gammal stol från en skola. Borden och stolen var på väg till soptippen men istället för att slänga bort dom så tänkte vi att de går nog att fixa till dom!

Borden (en gammal kateder och 2 mindre bord) liknar Alvar Aaltos bord 80A. Fötterna på borden har samma böjning som på Aaltos bord. Skillnaden är att på Aalto borden finns de 4 fötter och på de bord vi har finns det 8 fötter. Vi skall minska på antalet fötter på våra bord så dom också får 4 fötter på var. Stolen borde få ny beklädnad och vi har tänkt att den skall få mörkgrått tyg som passar ihop med vår mörka soffa.

Lampor och lampskärmar verkar vi ha hur mycket som helst av nu. Den gula lampan på bilden har vi hittat på loppis och skärmen köpte vi förra sommaren på rea. Nu börjar det va slut på latandet och vi hoppas att vi skall få lite extra tid nu under påsk till att fixa våra fynd!

1 kommentar:

sabina sa...

En sån där gul lampskärm hade mina föräldrar när jag var barn, fast den var grön. Smaken är ju olika och jag minns att jag inte gillade den... :)